Η ομάδα μας

Λένα Μπορμπουδάκη 

Διευθύντρια Έκθεσης ΜΦΙΚ

lena@nhmc.uoc.gr

Η Λένα Μπορμπουδάκη είναι απόφοιτη Δημόσιας Διοίκησης, με Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών και Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης. Διαθέτει πλήθος εξειδικεύσεων σε διαχειριστικά, οργανωτικά και συμβουλευτικά επιστημονικά προγράμματα και υπηρετεί με επιτυχία τη δημόσια διοίκηση έχοντας σημαντική εμπειρία από θέσεις ευθύνης. Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΠΑΓΝΗ και Υπεύθυνη των Σχολών Γονέων του Νομού Ηρακλείου διεκπεραιώνοντας την επιχειρησιακή οργάνωση και διοίκηση, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και την οικονομική διαχείριση, με μεθοδικότητα, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα.  Από τη νέα της θέση συμβάλλει στην ορθή λειτουργία της έκθεσης του Μουσείου, και στόχος της διοίκησης είναι η ενίσχυση της ουσιαστικής ενημέρωσης του πληθυσμού, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της επιστημονικής έρευνας και δημιουργικής ψυχαγωγίας.

Όλγα Μπερδιάκη

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

olgab@nhmc.uoc.gr

Η Όλγα Μπερδιάκη ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει κάνει σπουδές ως Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας και Μουσειοπαιδαγωγός.
Αποφάσισε ότι μπορεί να συνδυάσει τις γνώσεις της από τις σπουδές και να οργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, σε μουσεία και άλλους χώρους. 
Έτσι μετά από περιπλάνηση μερικών χρόνων, απέκτησε εμπειρία και γνώσεις στο Θεατρικό παιχνίδι, στις κατασκευές, στο κουκλοθέατρο, στο θέατρο σκιών,  στην αφήγηση παραμυθιών, στην οργάνωση παιδικών party,  στις παιδικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις (σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο) και φυσικά στο στήσιμο και την εμψύχωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία της Αθήνας και της Κρήτης. 
Το 2001 γνωρίστηκε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η συνεργασία τους συνεχίζεται έως και σήμερα με πλήθος προγραμμάτων, εκδηλώσεων για οικογένειες, εκπαιδευτικά πακέτα, καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά, εορταστικά εργαστήρια, κουκλοθέατρο και άλλα πολλά. Στόχος της είναι η επίσκεψη στο μουσείο να γίνει εξερεύνηση, η μάθηση παιχνίδι και οι αναμνήσεις εφόδιο για νέες περιπέτειες.

Ευρυδίκη Εσερίδου

Μουσειοπαιδαγωγός

veseridou@yahoo.gr

Γεννήθηκε στη Γουμένισσα του Κιλκίς. Σπούδασε στο τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και αποφοίτησε το 1994. Έκτοτε άσκησε το επάγγελμα της Δασολόγου μελετήτριας δασοτεχνικών έργων σε δασαρχεία της Μακεδονίας, της Σάμου και της Κρήτης. Απασχολήθηκε ως επικεφαλής αερομεταφερόμενων δυνάμεων δασοπυρόσβεσης στην Αττική. Συμμετείχε σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες. Η αγάπη της για το φυσικό περιβάλλον την έφερε σε επαφή με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, με το οποίο συνεργάστηκε για πρώτη φορά το 1997 ως εθελόντρια  στην περιοδική έκθεση στα Χανιά. Στην πρώτη μόνιμη έκθεση του ΜΦΙΚ στο Ηράκλειο απασχολήθηκε ως συμβασιούχος. Μετά το 2001 συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά και εφαρμοσμένα προγράμματα του ΜΦΙΚ. Το 2004, ως Δασολόγος της Δ/νσης Δασών Περιφέρειας Κρήτης, συνεργάστηκε με το ΜΦΙΚ υλοποιώντας δράσεις για την προστασία του Γυπαετού και της βιοποικιλότητας στην Κρήτη, στα πλαίσια προγράμματος Life-Nature 2002. Από το 2010 έως σήμερα απασχολείται στη νέα έκθεση του ΜΦΙΚ ως ξεναγός. Παράλληλα πλαισιώνει την παιδαγωγική ομάδα του μουσείου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και λοιπών δράσεων. Της αρέσει να εμψυχώνει και να καθοδηγεί τα παιδιά σε κατασκευές, ζωγραφική και χειροτεχνίες με έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και λίγα Ρωσικά.

Παναγιώτης Γεωργαντής

Υπεύθυνος Μόνιμων και Περιοδικών Εκθέσεων & Επιστημονικών Εκδηλώσεων

panos@nhmc.uoc.gr

O Παναγιώτης Γεωργαντής γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1984. Μεγάλωσε στην Χίο και το 2002 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκληρώνοντας τις προπτυχιακές σπουδές του, παρακολούθησε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Βιολογία, στο ίδιο τμήμα. Σε ερευνητικό επίπεδο ασχολήθηκε με τα χερσαία μαλάκια (σαλιγκάρια). Από το 2007 απασχολείται στην έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης βοηθώντας κυρίως στην επικοινωνία με τους επισκέπτες και στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου. Ξέρει να μιλάει Αγγλικά και λίγα Γερμανικά. Του αρέσει πολύ ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων καθώς και η συζήτηση επιστημονικών θεμάτων με επισκέπτες όλων των ηλικιών. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το θέατρο συμμετέχοντας σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια και η επίσκεψη σε μουσεία φυσικής ιστορίας και επιστημών σε διάφορες πόλεις.

Ζωή Λιαντράκη 

Μουσειοπαιδαγωγός

lifeboo03@yahoo.gr

Η Ζωή Λιαντράκη είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος, αριστούχος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΑΤΕΙ Κρήτης. Επίσης, έχει αποφοιτήσει με επιτυχία και από το τμήμα Θερμοκηπιακής Καλλιέργειας και Ανθοκομίας. Ειδικεύεται στην Εντομολογία και Οικολογία έχοντας συμμετάσχει με προφορικές και γραπτές ανακοινώσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια. Η πρώτη επαφή της με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης έγινε το 2011 στα πλαίσια της εξάμηνης πρακτικής της άσκησης ως φοιτήτρια στο Εργαστήριο Αρθροπόδων. Από το 2012 και εξής εργάζεται στο μουσείο συμμετέχοντας στην οργάνωση και την ερμηνεία εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχοντας επιμορφωθεί στη Μουσειακή αγωγή. Επιπλέον έχει αναλάβει μέρος της ταρίχευσης των εντόμων και άλλων αρθροπόδων της έκθεσης «Βιοποικιλότητα και Γεωποικιλότητα της Κρήτης». 

Ζωή Μαυριτσάκη

Μουσειοπαιδαγωγός

zoaki.m@hotmail.com

Η Ζωή Μαυριτσάκη σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει εργαστεί ως πωλήτρια σε βιβλιοχαρτοπωλείο και παζάρι βιβλίου και ως τηλεφωνήτρια στο τμήμα βλαβών του ΟΤΕ. Α.Ε. Τον Ιανουάριο του 2014 απασχολήθηκε στο εργαστήριο Υδροβιολογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος για τη μελέτη της οικολογικής κατάστασης του υδατικού  διαμερίσματος Κρήτης, και το σχολικό έτος 2015-2016 δίδαξε Φυσική και Βιολογία στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Ηρακλείου.  
Από το Φεβρουάριο του 2017 εργάζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, κυρίως ως ερμηνεύτρια - εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παιδικών εκδηλώσεων, ως ξεναγός και φύλακας στο χώρο του μουσείου και ενίοτε ως στέλεχος υποδοχής και πωλητηρίου.

Κατερίνα Παπαθανασίου

Μουσειοπαιδαγωγός

katerinapap92@windowslive.com

Η Κατερίνα Παπαθανασίου γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Είναι απόφοιτη του τμήματος «Μουσειολογία, Μουσειογραφία και Σχεδιασμός Εκθέσεων» του ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε ως δασκάλα μουσικής σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και παράλληλα ως εμψυχώτρια - συντονίστρια και οργανώτρια μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων σε μουσειακούς χώρους, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, και σε σχολεία. Εργάστηκε στη γραμματειακή υποστήριξη του 16ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και συμμετείχε ως Mέλος της Κριτικής Επιτροπής Ταινιών Μεγάλου Μήκους. Επίσης εργάστηκε ως ταξιθέτρια και παρουσιάστρια σε κινηματογράφο με προβολές για σχολεία (animation-ντοκιμαντερ- παιδικά παραμύθια). Απασχολήθηκε ως stage manager στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση ως Μουσειολόγος - Μουσειοπαιδαγωγός στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά την οδήγησε να ασχοληθεί με την Μουσειοπαιδαγωγική. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τον εθελοντισμό.

Κωνσταντίνα Μουσούρη 

Υπεύθυνη Οικονομικών

sales@nhmc.uoc.gr

Η Κωνσταντίνα Μουσούρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από την ηλικία των 7 ετών έζησε στο Βερολίνο, όπου φοίτησε στο Ελληνικό Λύκειο Βερολίνου. Στα 19 της επέστρεψε στην Κρήτη και φοίτησε στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.  Στην συνέχεια καταρτίστηκε ως «Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου & Φοροτεχνικού  Γραφείου».
Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης εργάζεται από τον Μάρτιο του 2010. Αρχικά ξεκίνησε ως ξεναγός σε γερμανόφωνα γκρουπ, έπειτα ασχολήθηκε ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολικές ομάδες, και παράλληλα ανέλαβε το Γραφείο Τύπου του ΜΦΙΚ. 
Σήμερα είναι υπεύθυνη οικονομικών και υπεύθυνη του πωλητηρίου του ΜΦΙΚ .  


Στέλλα Χαιρέτη

Υπεύθυνη Υποδοχής

info@nhmc.uoc.gr

Η Στέλλα Χαιρέτη σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία του ΙΚΥ απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Νεοελληνική Φιλολογία (ΕΚΠΑ). Από το 2012 και εξής ειδικεύεται στη Μουσειακή αγωγή οργανώνοντας και ερμηνεύοντας εκπαιδευτικά προγράμματα.  Έχει εργαστεί στο Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, όπου συμμετείχε στην οργάνωση και την ερμηνεία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Λαϊκή Ιατρική-Γητειές και Γιατροσόφια». Την εμπειρία της αυτή παρουσίασε στην Εσπερίδα «Μουσείο, σχολείο, οικογένεια: Συνδιαμορφώνοντας πολιτιστικά τοπία»  στην ομιλία της με τίτλο «Η εκπαιδευτική εμπειρία του Μουσείο Ιατρικής Κρήτης», τον Μάιο του 2016. Για τρεις ακαδημαϊκές χρονιές εργάστηκε ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο παραδοσιακής ζωής «Λυχνοστάτης». Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης και ως επιμελήτρια κειμένων.

Γιώργος Αλεξανδράκης

Υπεύθυνος Ζωντανής Συλλογής 

chopper513@gmail.com

Ο Γιώργος Αλεξανδράκης είναι απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Έχοντας ανέκαθεν μεγάλη αγάπη για τη φύση, ιδίως για τα «παρεξηγημένα» ερπετά και αρθρόποδα, έβαλε ως στόχο του να ενταχθεί στο δυναμικό του ΜΦΙΚ. Από το 2008 έχει αναλάβει την καθημερινή φροντίδα της ζωντανής συλλογής του μουσείου, ενώ συμμετέχει και στις αποστολές του Μουσείου προσπαθώντας να μαθαίνει συνεχώς κάτι καινούργιο. Όπως λέει ο ίδιος: «η φύση είναι ένα ισόβιο σχολείο».

 

Σίσσυ Παπαδογιάννη 

Γραφείο Τύπου

sispap@nhmc.uoc.gr

H Σίσσυ Παπαδογιάννη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες. Στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει αλλαγή καριέρας μεταπηδώντας στον χώρο των ΜΜΕ και εργάστηκε ως συντάκτρια και αρχισυντάκτρια σε περιοδικά, portal και άλλα έντυπα. Το 2011 δημιούργησε μαζί με μια μικρή ομάδα συνεργατών το ηλεκτρονικό μαγκαζίνο Cretazine στο οποίο αρθρογραφεί με θεματολογία εμπνευσμένη από την Κρήτη. Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης βρίσκεται από τον Απρίλιο του 2017 και έχει αναλάβει την επικοινωνία, το γραφείο τύπου του Μουσείου, τη διαχείριση των social media και την online προώθηση των δραστηριοτήτων του ΜΦΙΚ.

Βαγγέλης Κουρουπάκης

Συντήρηση ηλεκτρολογικών / κτιριακών εγκαταστάσεων

Ο Βαγγέλης Κουρουπάκης σπούδασε Ηλεκτρολόγος – Συντηρητής στην Τεχνική Σχολή (ΚΑΤΕ) Ηρακλείου. Η πρώτη επαφή του με το Πανεπιστήμιο Κρήτης έγινε κατά την κατασκευή των παλαιών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου επί της Λεωφόρου Κνωσού, όπου εργάστηκε ως Ηλεκτρολόγος. Στη συνέχεια εργάστηκε σε κατασκευαστικές και τεχνολογικές εταιρείες με την ιδιότητα του ηλεκτρολόγου, σε μεγάλα ηλεκτρολογικά έργα και εγκαταστάσεις δικτύων. Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης εργάζεται εδώ και 10 χρόνια και έχει αναλάβει την συντήρηση των ηλεκτρολογικών και κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσείου. 
 

sc-ins mail ro-l ro-r sc-fb sc-tw sc-yt