Χαιρετισμός Προέδρου

Δ.Σ. του ΣυλλόγουΕκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου των Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σας καλωσορίζω στην νέα ιστοσελίδα μας και σας προσκαλώ να περιηγηθείτε εικονικά στις αίθουσές του, να ψηλαφίσετε τα εκθέματά μας και να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας.

Ο Σύλλογος στηρίζεται στον εθελοντισμό και μετά από απόφαση της Συγκλήτου του   Πανεπιστημίου Κρήτης στο οποίο ανήκει το Μουσείο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ασκεί την Οικονομική και Διοικητική Διαχείριση της Έκθεσης που στεγάζεται στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στον Κόλπο του Δερματά. Ο Σύλλογος αριθμεί πάνω από 500 μέλη τα οποία απολαμβάνουν των προνομίων που περιγράφονται σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η υποστήριξη των πολυσχιδών δραστηριοτήτων του Μουσείου που είναι μεταξύ άλλων η ανάληψη δράσεων που έχουν σαν σκοπό την προστασία, την διαχείριση αλλά και την ανάδειξη του φυσικού μας περιβάλλοντος, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς και την ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών του.

Το Μουσείο μας έχει βραβευτεί από την Ακαδημία των Αθηνών για το έργο του και κατέχει μια μεγάλη διάκριση μιας και το 2014 εκλέχθηκε τακτικό μέλος στην CETAF (αποτελεί και τον μοναδικό ενταγμένο οργανισμό από την Ελλάδα). Η CETAF (Consortium of European Taxonomic Facilities) είναι ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιστημονικών Ιδρυμάτων που προωθεί την εκπαίδευση, την έρευνα και την κατανόηση της βιολογίας και των συναφών με αυτή επιστημών.

Θα είναι για μας ιδιαίτερη χαρά να σας έχουμε συνεπιβάτες στο ταξίδι μας και γιατί όχι να γίνετε μέλη μας με ενεργό συμμετοχή στη λειτουργία μας.
 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Γιώργος Ελ. Αεράκης

sc-ins mail ro-l ro-r sc-fb sc-tw sc-yt