Ευχαριστήρια Επιστολή από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Αξιότιμε κ. Αεράκη,
Αξιότιμη κα. Μπορμπουδάκη,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε σε εσάς και τους συνεργάτες σας τις θερμές ευχαριστίες μας για το κάλεσμα που μας απευθύνατε και τη δυνατότητα που δώσατε στις οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στο Ηράκλειο, μέσω του Προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επισκεφθούν δωρεάν τις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στις 25 Ιουλίου 2017, και να συμμετέχουν στα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται.
Η άριστη οργάνωση, η θερμή υποδοχή, η άψογη φιλοξενία αλλά και οι εμπνευσμένες ξεναγήσεις δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες μάθησης και ψυχαγωγίας. Οι συμμετέχοντες έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα διαδραστικά εκθέματα και τις βιωματικές δραστηριότητες, ανακάλυψαν άκρως ενδιαφέρουσες πτυχές των οικοσυστημάτων της Μεσογείου και εκτίμησαν τον πολιτισμό του περιβάλλοντός μας.
Πέραν όμως από αυτή τη σημαντική εμπειρία, θα θέλαμε να σταθούμε στο γεγονός ότι δώσατε την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους, ειδικότερα στα μικρά παιδιά, να νιώσουν ότι βρίσκονται σε έναν φιλόξενο τόπο που επιδιώκει να δημιουργήσει θετικά βιώματα και εμπειρίες. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύουμε ότι συμβάλλατε ενεργά στην ενδυνάμωσή τους καθώς και στην παροχή ίσων ευκαιριών για όλους και όλες χωρίς διακρίσεις.
Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για τον αλληλέγγυο και συνεκτικό χαρακτήρα της κοινωνίας μας, οι τοπικοί φορείς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, όπως τη δική σας, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και την ουσιαστική επικοινωνία και συνδιαλλαγή με το κοινό τους. Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μας στο μέλλον θα είναι εξίσου αποτελεσματική, προς όφελος των συμπολιτών μας.


Με εκτίμηση,
Γεώργιος Μαυρογιάννης
Δ/ντης Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Νέα / Ανακοινώσεις