Νέα & Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις Νέα / Ανακοινώσεις
11 Αύγουστος 2018

Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό του Ηρακλείου το Βιωματικό Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών που διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε συνεργασία με το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών. Συγκεκριμένα 50 μικροί και μεγάλοι επισκέπτες συμμετείχαν σε τρία εργαστήρια το προηγούμενο Σάββατο, 11 Αυγούστου.

περισσότερα
Εκδηλώσεις Νέα / Ανακοινώσεις
05 Αύγουστος 2018

Τo Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσής τους στην Κρήτη. Όχι μόνο ξεναγήθηκαν στους χώρους της Έκθεσης ΜΦΙΚ στο Ηράκλειο, στις 5 Αυγούστου, τα μέλη της αποστολής αλλά και, αναγνωρίστηκε ο ρόλος του Μουσείου στην ανάδειξη της κρητικής χλωρίδας και πανίδας με αντίστοιχη βράβευση στις 4 Αυγούστου στο Ρέθυμνο.  

περισσότερα
Εκδηλώσεις Νέα / Ανακοινώσεις
06 Ιούνιος 2018

«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» Κύκλος Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων – Τελευταία συνάντηση, 6 Ιουνίου 2018 από την κυρία Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνδιοργανώνουν Κύκλο Ομιλιών Τεσσάρων Ενοτήτων με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν, Πολιτισμοί – Ιστορία» από την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ώρα 18:00.

Τελευταία Ομιλία

«1840-1898  Β΄περίοδος Τουρκοκρατίας εξεγέρσεις  και επαναστάσεις  των Κρητών. 1898-1913  Ανεξαρτησία , Ένωση της Κρήτης  με την Ελλάδα’».

Τελευταία Ξενάγηση στις 9 Ιουνίου 2018

Η ξενάγηση του Σαββάτου, 9 Ιουνίου 2018, θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην πλατεία Ελευθερίας. Η πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή θα ξεκινήσει από την καρδιά της πόλης, θα συμπεριλάβει τις κρήνες Γενιτσάρ και Χαϊναλή, τον Προμαχώνα Σαμπιονάρα, τα Νεώρια, το Ενετικό Λιμάνι, την πλατεία 18 Άγγλων και θα καταλήξει στο Φρούριο του Κούλε.

Δηλώσεις συμμετοχών στις ξεναγήσεις : Πελαγία Βελιγραδή, 6938104008 και Αθηνά Αντωναράκη, 6945548800                                                                                                                                              

Στις ξεναγήσεις μπορούν να  συμμετέχουν και άτομα που δεν παρακολούθησαν τις  ομιλίες.
Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τους Εθελοντές Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου και τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Εθελοντική επιμέλεια, παρουσιάσεις και ξεναγήσεις: Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη, Ξεναγός – Συγγραφέας

 

 

περισσότερα

Σελίδα 1 από 15

    sc-ins mail ro-l ro-r sc-fb sc-tw sc-yt